Мусака од боранија: Нова верзија на добро познатото јадење

Неодолив вкус

Лесен вкус што ги буди сите сетила

Состојки:
  • 700 г млада боранија
  • 400 г мелено месо
  • 1 домат
  • 3 јајца
  • 200 г кисела павлака
  • 1 главица кромид
  • 3 чешниња лук
  • малку црвен пипер
  • бибер
  • сол
  • сув зачин
  • масло
Приготвување:

На масло пропржете сечкан кромид, па кога ќе стане стаклест, додајте мелено месо, па запржете. Додајте сол, бибер, црвен пипер. Исчистете ја боранијата и измијте ја, пресечете ја на половина и сварете ја. Додајте го меленото месо во боранијата и измешајте.

Во чинија изматете јајца, додајте павлака и лук, па измешајте. Подмачкајте плех со масло, сипете боранија и ситно сечкан домат.

Прелејте со павлака и добро протресете за да се распредели до дното. Печете на 220 степени 50-60 минути да испари течноста.

Мусака без месо: Летно јадење, лесно и вкусно!
loading...
Прочитајте и

Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Сакаш посебен третман?
Зачлени се во елитниот клуб. Регистрирај ја својата е-адреса и добивај специјални понуди и вести
Одјава е можна во секое време