Мусака од боранија: Нова верзија на добро познатото јадење

Неодолив вкус

Лесен вкус што ги буди сите сетила

Состојки:
  • 700 г млада боранија
  • 400 г мелено месо
  • 1 домат
  • 3 јајца
  • 200 г кисела павлака
  • 1 главица кромид
  • 3 чешниња лук
  • малку црвен пипер
  • бибер
  • сол
  • сув зачин
  • масло
Приготвување:

На масло пропржете сечкан кромид, па кога ќе стане стаклест, додајте мелено месо, па запржете. Додајте сол, бибер, црвен пипер. Исчистете ја боранијата и измијте ја, пресечете ја на половина и сварете ја. Додајте го меленото месо во боранијата и измешајте.

Во чинија изматете јајца, додајте павлака и лук, па измешајте. Подмачкајте плех со масло, сипете боранија и ситно сечкан домат.

Прелејте со павлака и добро протресете за да се распредели до дното. Печете на 220 степени 50-60 минути да испари течноста.

Мусака без месо: Летно јадење, лесно и вкусно!
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.