Македонците ја приготвуваат пројата на посебен и многу лесен начин: Многу е повкусна од другите поради една необична состојка

Највкусната вечера

Пројата може да ви послужи во секоја пригода, бидејќи гостите ќе бидат воодушевени од вкусот

Пројата е вистински македонски специјалитет. Има неодолив мирис и вкус, а идеална е за вечера со семејството. Притоа, за нејзината подготовка нема да ви треба многу време, па затоа задолжително пробајте ја. Вашите домашни ќе ви бараат парче плус.

Состојки:
  • 150 г старо тврдо кравјо или овчо сирење
  • 3 јајца
  • 1 дл кисело млеко или јогурт
  • 1 дл масло
  • 1 прашок за печиво
  • 15 лажици брашно
  • сол по вкус
Приготвување:

Иситнете го сирењето, додајте изматени јајца, кисело млеко или јогурт, масло, брашно и прашок за печиво. Помешајте ги сите состојки, ставете ги во подмачкана тепсија и печете ги во загреана рерна на 200 степени, 20 минути.

Топлата проја послужете ја со кисело млеко.

Проја со мелено месо: Вакво нешто не сте јаделе досега!
Прочитајте и

Коментарите се заклучени.