Македонците ја приготвуваат пројата на посебен и многу лесен начин: Многу е повкусна од другите поради една необична состојка
Највкусната вечера
Пројата може да ви послужи во секоја пригода, бидејќи гостите ќе бидат воодушевени од вкусот
Пројата е вистински македонски специјалитет. Има неодолив мирис и вкус, а идеална е за вечера со семејството. Притоа, за нејзината подготовка нема да ви треба многу време, па затоа задолжително пробајте ја. Вашите домашни ќе ви бараат парче плус.
Состојки:
- 150 г старо тврдо кравјо или овчо сирење
- 3 јајца
- 1 дл кисело млеко или јогурт
- 1 дл масло
- 1 прашок за печиво
- 15 лажици брашно
- сол по вкус
Приготвување:
Иситнете го сирењето, додајте изматени јајца, кисело млеко или јогурт, масло, брашно и прашок за печиво. Помешајте ги сите состојки, ставете ги во подмачкана тепсија и печете ги во загреана рерна на 200 степени, 20 минути.
Топлата проја послужете ја со кисело млеко.
Коментарите се заклучени.