Кремаст омлет со спанаќ и пармезан: Комбинација што секогаш освојува!
Миризлив и вкусен оброк
Брз омлет на кој нема да можете да му одолеете
Состојки:
- 200 грама спанаќ
- 2 чешниња лук
- 2 јајца
- 1 лажица млеко
- 1 лажица маслиново масло
- 2 лажици изрендан пармезан
- сол
- бибер
Приготвување:
- Измијте го и исечкајте го спанаќот, исчистете го, па ситно исечкајте го лукот.
- Изматете ги јајцата со лажица млеко и посолете ги малку.
- Загрејте тавче, додајте го исечканиот спанаќ и лук, па посолете ги малку.
- Оставете ги кратко да се динстаат додека не свенат листовите на спанаќот.
- Извадете го спанаќот, па налејте лажица масло.
- Кога ќе се загрее, додајте ги изматените јајца.
- Потоа, на површината распоредете го приготвениот спанаќ, а на крај и ренданиот пармезан.
- Намалете го оганот и оставете го да се пржи кратко. Омлетот е готов кога ќе почне да се одвојува од тавчето.