Време е да се вратиме на готвењето традиционални оброци
Состојки:
- 500 г свинско месо
- 2-3 црвени свежи пиперки
- 3 компири
- 1 главица кромид
- 1 млад лук
- 2 моркови
- 1 пашканат
- 1 домат
- масло
- 1 рамна лажица брашно
- 1,5-2 л вода
Зачини: сув зачин, сол, бибер, слатка и лута зачинска пиперка, лук во гранули, лавров лист
Приготвување:
На масло пропржете го кромидот, морковот, пашканатот и младиот лук. Потоа, додајте го месото, зачинете го по вкус, прелејте sildenafilo 50 го со 50 мл вода, поклопете го тенџерето и оставете го да се готви околу 15 минути, на умерена температура. Потоа, додајте ја свежата црвена пиперка, компирот и доматот. Сето тоа убаво зачинете го, прелејте го со 1,5 л вода и оставете го да се готви 45 минути.
За крај, направете бела запршка, од вода и брашно, додајте ја во манџата и оставете ја да зоврие пет минути и јадењето е готово. Посипете со сечкан свеж магдонос.