Италијанска кајгана: Идеален избор за вечера!

Совршена вечера

Кајганата на медитерански начин ќе ги освои сите ваши сетила

Состојки:
  • 1 лажица екстра девствено маслиново масло
  • пулпа од домати (по вкус)
  • прстофат кафеав шеќер
  • 4 јајца
  • јогурт
  • 2 чешниња сечкан лук
  • зачини по желба
  • малку магдонос
  • половина главица ситно сечкан кромид
  • сечкана црвена пиперка
  • лути пиперчиња
Приготвување:

Загрејте екстра девствено маслиново масло во тавче за пржење. Измешајте кромид, пиперка и луто пиперче. Динстајте додека омекне зеленчукот. Додајте пулпа од домати и кафеав шеќер и постојано мешајте. Динстајте додека испари течноста.

Користејќи дрвена лажица, направете четири дупки во приготвената смеса и во нив скршете ги јајцата. Поклопете го тавчето и на тивок оган пржете ги јајцата додека бидат приготвени по желба.

Измешајте јогурт со лук и зачини. Посипете магдонос и послужете ја смесата од тавчето заедно со прилог од јогурт и лук, декорирано со лути пиперчиња.

Вечера што топи маснотии: Секоја вечер пред спиење изедете го ова и гледајте како исчезнуваат килограмите!
loading...
Прочитајте и

Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Сакаш посебен третман?
Зачлени се во елитниот клуб. Регистрирај ја својата е-адреса и добивај специјални понуди и вести
Одјава е можна во секое време