Јадењата може да изгледаат интересно ако ги приготвите на малку поинаков начин од вообичаено
Состојки:
- 500 г пилешко бело месо
- 200 г моцарела
- 150 г екстра брашно
- 2 јајца
- 200 г лебни трошки
- 1 лажица оригано
- морска сол
- црн пипер
- масло
Приготвување:
1. Сомелете го пилешкото бело месо на машина за мелење, посолете го и запиперете го.
2. Од зачинетото месо обликувајте 16 крукчиња.
3. Исечете ја моцарелата на 16 коцки, па во секое крукче втиснете по една коцка и обложете ја со месо.
4. Полнетите топчиња валајте ги во брашно, потоа во изматени јајца и на крајот во мешавина од лебни трошки и оригано.
5. Пржете ги панираните топчиња во длабока маснотија додека поруменат од сите страни. Вадете ги на хартиена салфетка, за да се исцеди маснотијата. По желба послужете ги со доматен сос.
Извор: Добра храна