Добро познатиот италијански специјалитет на поинаков начин: Лазањи со похувано пилешко месо

Рај за непцата!

Бидете креативни и пригответе ги лазањите на малку поинаков начин

Состојки:
  • 300 г тесто за лазањи
  • 500 г пилешко бело месо
  • 400 мл доматен сок
  • 400 г урда
  • 3 јајца
  • 200 г брашно
  • 250 г кашкавал
  • сол
  • масло
Приготвување:

1. Исечете го пилешкото бело месо на шницли, истолчете ги со толчник и зачинете ги по желба.

2. Во една чинија ставете го брашното, а во друга изматете две јајца. Валајте ги зачинетите шницли во брашното, а потоа во изматените јајца, па пржете ги на врело масло додека поруменат од двете страни.

3. Ставете во огноотпорен сад малку доматен сок и преку него наредете суво тесто за лазањи.

4. Помешајте ја урдата со едно јајце, па половина од смесата премачкајте преку тестото за лазањи. Одозгора наредете го похуваното месо и посипете го со рендан кашкавал. Истата постапка повторете ја уште еднаш, завршете со доматен сок и рендан кашкавал.

5. Печете 40 минути во загреана рерна на 200 степени Целзиусови.

Извор: Добра храна

Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.