Чорбаџиска манџа: Старинско јадење што се приготвувало само за богатата класа
Вкусот е неверојатен
Овој вкусен ручек, познат и како чорбаџиски гулаш, ќе ве остави без текст
Ако не знаете што да приготвите за ручек, нашиот предлог е старински чорбаџиски гулаш.
Состојки:
- 1 кг месо
- 2 главици кромид
- 1 свежа зелена пиперка
- масло
- 300-400 г шампињони
- 5 печени пиперки
- 1 чаша (од 250 мл) исечкан и излупен домат
- 200 мл бело вино
- сол
- 100-150 г сирење
- 4-5 јајца
- сол, црвен пипер, магдонос
Приготвување:
Во подлабоко тавче ставете масло, па пропржете ги месото, кромидот, пиперката, шампињоните, печените пиперки и оставете го сето тоа да се крчка. Потоа, додајте бело вино и зачини. Откако ќе испари водата, додајте сирење, а потоа и јајца. Поклопете па оставете го сето тоа да се пропржи уште малку. Послужете го јадењето топло. На здравје!
Коментарите се заклучени.