Феноменални трикови за најсочно месо: Во оваа маринада месото ќе стане меко и ќе се топи во уста!

Сочно и меко

Сигурно не сте секогаш воодушевени од квалитетот на месото што сте го купиле

Понекогаш купеното месо изгледа жилаво и тврдо и се плашите дека ќе биде такви и кога ќе го зготвите и приготвите за јадење. За да не се случи тоа, применете некој од следниве трикови…

  • Шницлите или батаците печете ги со резанка јаболко, ананас или круша. Покријте го месото со овошје, па неговите сокови ќе се испуштат и ќе ја ублажат жилавоста, а месото ќе ги впие соковите, ќе омекне и ќе биде посочно.
  • Вечерта, пред да го сечете, ставете го месото во маринада од јаболка, лук и маслиново масло. Оставете го во фрижидер цела ноќ. Маринадата ќе го омекне и ќе го направи неспоредливо повкусно и посочно.
  • Половина час пред да ги печете шницлите или батаците, држете ги во лимонов сок, бидејќи тој најдобро ќе ги измие.
  • Неколку минути пред печење, прелејте го месото со сладок газиран сок, исушете го пред печење и посипете го со бибер. Ова ќе направи месото да биде помеко и посочно.
Маринада што секое месо ќе го претвори во најсочна магија: Неодоливо меко и полно со вкусови!
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.