Мармалад со освежителен и ароматичен вкус, со умерена блажина
Одличен, здрав и вкусен рецепт за мармалад без конзерванси. Побарајте ги и другите рецепти на Катерина на нејзиниот инстаграм-профил @katerina.shambevska или на sezahrana.mk.
Состојки:
- 4 кг зрели праски
- 2 кг јаболка
- 2 кг црни сливи
- 800 г кафен шеќер
- свежо цеден сок од половина лимон по желба
Приготвување:
1. Измијте го овошјето
2. Исечете го овошјето на парчиња и отстранете ги семките
3. Блендирајте го овошјето додека добиете густа кашеста смеса
4. Готовиот мармалад треба да биде густ и да има сјајна површина
Уживајте во фантастичниот вкус со „Се’ за храна“!
Извор: Добра храна
ФОТО: Катерина Шамбевска Спасеновска