Вкусно задоволство од тегла: Пробајте го овој мешан мармалад без конзерванси

Се' за храна!

Мармалад со освежителен и ароматичен вкус, со умерена блажина

Одличен, здрав и вкусен рецепт за мармалад без конзерванси. Побарајте ги и другите рецепти на Катерина на нејзиниот инстаграм-профил @katerina.shambevska или на sezahrana.mk.

Состојки:
  • 4 кг зрели праски
  • 2 кг јаболка
  • 2 кг црни сливи
  • 800 г кафен шеќер
  • свежо цеден сок од половина лимон по желба
Приготвување:

1. Измијте го овошјето

2. Исечете го овошјето на парчиња и отстранете ги семките

3. Блендирајте го овошјето додека добиете густа кашеста смеса

4. Готовиот мармалад треба да биде густ и да има сјајна површина

Уживајте во фантастичниот вкус со „Се’ за храна“!

Извор: Добра храна

ФОТО: Катерина Шамбевска Спасеновска

Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.