Вистински домашни пуслици: Со овој рецепт, секогаш ќе ви излегуваат совршени!

Вкусно!

За овој десерт потребно е малку вештина, но со овој рецепт нема шанси да погрешите

Состојки:
  • 8 белки
  • 500 г шеќер во прав и кристален шеќер
  • 3 лажици лимонов сок

Пред да започнете со приготвување, ставете ги јајцата во фрижидер за да се оладат и да бидат подобри за матење.

Приготвување:

Одвојте ги белките од жолчките, па сипете ги белките во сув сад. Матете ги со миксер со најголема брзина и постепено додавајте шеќер. На крајот од мешањето, додајте и лимонов сок и продолжете да матите додека добиете цврста смеса.

Печење:

Приготвувањето е полесниот дел. Треба да се обрне внимание на печењето. Пуслиците всушност не се печат, туку се сушат на релативно ниска температура.

За да испечете пуслици како што е прикажано во готвачите, мора да имате трпение. За матењето на белките со шеќерот и лимоновиот сок, потребни се околу 15 минути, додека сушењето и печењето траат многу подолго.

  • Загрејте ја рерната на 160 степени.
  • Обложете плех со хартија за печење и префрлете ги пуслиците на него.
  • Ставете ги пуслиците во рерна 5 минути, а потоа намалете ја температурата на 130 степени и сушете ги уште 90 минути.
  • По печењето, најдобро е да ги оставите пуслиците во рерна прекуноќ за целосно да се исушат.
Брзи пуслици од кокос: Само 3 состојки, а се топат во уста!
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.