Можете само да ги наросите со шеќер во прав, но ќе бидат уште повкусни ако ги прелиете со мед или јаворов сируп
Состојки:
- 250 г брашно
- 50 г бел шеќер
- 100 г кафеав шеќер
- 2 лажички мелен цимет
- 4 лажички прашок за печиво
- прстофат сол
- 400 мл млеко
- 100 мл масло
- 1 лажичка екстракт од ванила
- 2 белки
Приготвување:
- Измешајте брашно, шеќер, цимет, прашок за печиво и сол во еден сад.
- Во смесата со брашно сипете млеко, масло и екстракт од ванила, па добро промешајте.
- Во друг сад изматете белки, па полека додајте ги во смесата и мешајте со дрвена лажица.
- Загрејте апарат за вафли и премачкајте го со малку масло, па сипете го тестото.
- Печете околу две минути додека тестото добие златна боја.