Вафли со цимет, меки како душа: Незаборавен десерт од детството!

Десерт што освојува

Можете само да ги наросите со шеќер во прав, но ќе бидат уште повкусни ако ги прелиете со мед или јаворов сируп

Состојки:
  • 250 г брашно
  • 50 г бел шеќер
  • 100 г кафеав шеќер
  • 2 лажички мелен цимет
  • 4 лажички прашок за печиво
  • прстофат сол
  • 400 мл млеко
  • 100 мл масло
  • 1 лажичка екстракт од ванила
  • 2 белки
Приготвување:
  • Измешајте брашно, шеќер, цимет, прашок за печиво и сол во еден сад.
  • Во смесата со брашно сипете млеко, масло и екстракт од ванила, па добро промешајте.
  • Во друг сад изматете белки, па полека додајте ги во смесата и мешајте со дрвена лажица.
  • Загрејте апарат за вафли и премачкајте го со малку масло, па сипете го тестото.
  • Печете околу две минути додека тестото добие златна боја.
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.