Торта карпати: Најкремастиот брз десерт!

Се топи во уста!

Десерт за секој ден

Состојки:
  • 4-5 јајца
  • 200 мл млеко
  • 150 г брашно
  • 50 г путер
  • кора од лимон
  • 1 прашок за печиво

За филот:

  • 2 пудинга од слатка павлака
  • 500 г млеко
  • 1 лажица шеќер
  • 100 г путер
  • 1 ванилин шеќер
Приготвување:

Во тенџере сипете 200 мл млеко, додајте коцка путер или маргарин и оставете го да зоврие. Во зовриеното млеко додајте брашно со прашок за печиво и кора од лимон и добро промешајте. Смесата мора да биде многу густа. Оставете ја да се олади, па додавајте ги јајцата едно по едно и мешајте со маталка или со миксер да се изедначи смесата и да биде мазна.

Плех со димензии 30х20 обложете го со хартија за печење и сипете половина од смесата, па распоредете ја по дното на плехот. Печете 25 минути на 200 степени. Испечете 2 кори.

Сварете пудинг со малку шеќер и оставете го да се олади. Омекнете го путерот и изматете го, па измешајте го со пудингот. Изматете го шлагот според упатствата на кесичката.

На првата кора ставете го целиот крем од пудингот и убаво израмнете, па нанесете шлаг и поклопете со втората кора. Притиснете и ставете ја во кеса, па чувајте ја во фрижидер цела ноќ за да се впие убаво.

Најбрзата и најкремастата бисквит-торта со чоколадо: Неодоливо сочна и лесна, готова за миг!
loading...
Прочитајте и

Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Сакаш посебен третман?
Зачлени се во елитниот клуб. Регистрирај ја својата е-адреса и добивај специјални понуди и вести
Одјава е можна во секое време