Руски капи: Многу лесно се приготвуваат ако го следите овој рецепт!

Прекрасно, вкусно

Иако изгледа како колач што е комплициран за приготвување, можете да го приготвите релативно брзо и лесно

Состојки:

За бисквитот:

  • 4 јајца
  • 100 г шеќер
  • 2 лажици масло
  • 2 лажици чоколадно млеко
  • 5 полни лажици брашно
  • 1 лажица какао во прав
  • 1 лажица рендано чоколадо
  • 1 прашок за печиво

За филот:

  • 500 мл млеко
  • 100 г шеќер
  • 1 ванилин шеќер
  • 1 пудинг од слатка павлака
  • 1,5 лажици густин
  • 100 г путер

За прелив и посипување:

  • 100 г чоколадо
  • 1 лажица масло
  • 60 г кокос
Приготвување:

Изматете ги јајцата со шеќерот, додајте просеано брашно со прашок за печиво, какао и рендано чоколадо. Сето тоа измешајте го и префрлете го во плех обложен со хартија за печење.

Печете го 15-20 минути. Вадете парчиња од оладениот бисквит со помала кружна чаша. Потоа, сварете го пудингот и засладете го по желба, па оставете го да се олади.

Изматете го путерот со малку шеќер, па додајте го во оладениот пудинг и измешајте. Премачкувајте го секое парче бисквит со полна лажица крем и залепете го со друго празно парче.

Премачкајте со крем и однадвор, па извалајте ги капите во кокос. За преливот, стопете чоколадо, додајте масло, измешајте и прелејте ги капите. Оставете ги да се стегнат, па послужете ги.

Десерт на денот: Шушкав колач со грејпфрут
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Сакаш посебен третман?
Зачлени се во елитниот клуб. Регистрирај ја својата е-адреса и добивај специјални понуди и вести
Одјава е можна во секое време