Рецепт стар 50 години: Кремаст, млечен и божествено вкусен сутлијаш!

Ќе ве врати во детството

Секогаш е вистинско време да се почестите со вкусен десерт

Состојки:
  • 100 г ориз
  • 750 мл млеко
  • 4-5 лажици шеќер
  • прстофат сол
Приготвување:
  • Сварете го оризот во вода три минути, а потоа исцедете го.
  • Во млекото додајте прстофат сол и ставете го да зоврие.
  • Додајте го оризот и загревајте на тивок оган додека оризот не го впие млекото, немојте да мешате.
  • Во варениот ориз додајте шеќер и внимателно промешајте за да ви останат зрната цели.
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.