Овој рецепт е идеален кога ви се јаде нешто слатко, а немате многу време
За разлика од класичните пудинзи, овој се пече во рерна што му дава посебна текстура, кора на врвот, а под површината свиленкаст слој од пудинг.
Состојки:
- 2 јајца
- 2 лажици брашно
- 2 лажици путер
- 0,75 шолји шеќер
- кора од лимон
- 1 лимонов сок
- кора од портокал
- 0,80 шолја млеко
Приготвување:
- Пенесто изматете ги путерот и шеќерот.
- Додајте жолчка, брашно, изрендани кори од лимон и портокал, лимонов сок и млеко со непрестајно мешање.
- На крај, додајте и цврст снег од белки.
- Префрлете ја смесата во помали керамички садови.
- Ставете ги во плех за печење со врела вода и печете ги на пареа во малку загреана рерна на 150 степени Целзиусови околу 15 минути.