Пудинг од лимон од рерна: Сочно совршенство со крцкава кора

Ќе се воодушевите!

Овој рецепт е идеален кога ви се јаде нешто слатко, а немате многу време

За разлика од класичните пудинзи, овој се пече во рерна што му дава посебна текстура, кора на врвот, а под површината свиленкаст слој од пудинг.

Состојки:
  • 2 јајца
  • 2 лажици брашно
  • 2 лажици путер
  • 0,75 шолји шеќер
  • кора од лимон
  • 1 лимонов сок
  • кора од портокал
  • 0,80 шолја млеко
Приготвување:
  • Пенесто изматете ги путерот и шеќерот.
  • Додајте жолчка, брашно, изрендани кори од лимон и портокал, лимонов сок и млеко со непрестајно мешање.
  • На крај, додајте и цврст снег од белки.
  • Префрлете ја смесата во помали керамички садови.
  • Ставете ги во плех за печење со врела вода и печете ги на пареа во малку загреана рерна на 150 степени Целзиусови околу 15 минути.
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.