Најбрзата и најкремастата бисквит-торта со чоколадо: Неодоливо сочна и лесна, готова за миг!

Превкусна!

Неодолив кремаст десерт што ќе го обожава целото семејство

Состојки:

За долниот дел:

  • 150 г шлаг
  • 250 мл млеко
  • 200 г кисела павлака
  • 200 г мелени бисквити

За чоколадниот дел:

  • 500 мл слатка павлака
  • 250 г чоколадо

И уште:

  • 1 ред кои било суви бисквити
  • декорација по избор
Приготвување:

Загрејте 250 мл слатка павлака до точка на вриење, но да не зоврие, тргнете ја од оган и додајте здробено чоколадо.

Мешајте додека се соедини сето тоа како кога топите чоколадо за глазура – треба да мешате малку повеќе. Оставете го да се олади, па ставете го во фрижидер еден час.

По еден час изматете шлаг со млеко, па додајте кисела павлака, измешајте и додајте ги бисквитите.
Извадете го чоколадниот фил од фрижидер и изматете го. Посебно изматете го остатокот слатка павлака, не многу густо, па додајте го чоколадниот фил и изматете.

Слатката павлака со чоколадото може многу да се стегне, па ако е прегусто, само сипете 50 мл млеко и изматете малку, ќе се опушти и убаво ќе се соедини.

Ако имате калап, обложете го со фолија па ставете го обрачот на чинија. Првиот слој е ред бисквити потопени во млеко, па слој мелени бисквити и одозгора слој со чоколадо. Ставете го колачот во замрзнувач еден час, па извадете го обрачот или оставете го во фрижидер 3 часа, па извадете го обрачот. Ако немате калап и обрач, ставете го сето тоа во тенџере, но по обратен редослед.

Во тенџере ставете фолија, па чоколадниот дел на фолијата, па делот со мелени бисквити и на крајот слојот со суви бисквити потопени во млеко.

Чувајте го тоа во замрзнувач еден час, па превртете го на чинија и извадете ја фолијата – или оставете го 3-4 часа во фрижидер, па превртете го на чинија.

Декорирајте по желба.

Добар апетит!

Најбрзата бисквит-торта што ќе ја обожавате: Слатка и сочна, готова за 15 минути!
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.