Мрзлива пита со малини: Совршен спој на крцкава коричка и кремаст фил!

Вкусно!

Ќе го обожавате овој сочен овошен десерт

Состојки:

За кората:

  • 100 г брашно
  • 30 г зобни снегулки
  • 50 г шеќер
  • рендана кора од лимон
  • 80 г путер

За овошниот фил:

  • 500 г малини
  • 3 лажици шеќер
  • 2 лажици мед
  • 1 кесичка пудинг од малини
  • 1 ванилин шеќер
  • сок од 1 лимон
Приготвување:

Загрејте ја рерната на 180 степени Целзиусови.

Во сад ставете брашно, снегулки, рендана кора од лимон и шеќер, измешајте, па додајте исечкан путер. Замесете за да добиете ронлива смеса.

Во поголем сад ставете иситнети малини, па по ред додавајте шеќер, мед, прашок за пудинг од малини, ванилин шеќер и сок од лимон.

Смесата за кората префрлете ја во плех (со пречник од 22 см) и со раце распоредете ја рамномерно, па одозгора ставете фил од малини. Врз филот издробете ја преостаната смеса за кората.

По желба, декорирајте со свежи малини.

Уживајте во совршениот летен десерт!

Овошна торта: Јагоди, крем, мека коричка – совршен десерт!
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.