Чоколаден мозаик: Најкремавите коцки во кои ќе се вљубите!

Вкус што се памети!

Десерт што ќе ве освои на прво залче

Потребни состојки:
  • 200 грама бело чоколадо
  • 200 грама млечно чоколадо
  • 400 грама кисела павлака
  • 2 децилитри слатка павлака
  • 10 грама желатин
  • 1 децилитар вода
  • половина лажичка кафе
  • 100 грама бисквити
Приготвување:

Ставете го желатинот во ладна вода за да набабри. Во два сада стопете ги белото и темното чоколадо, секое со по 1 децилитар слатка павлака. Во стопеното чоколадо додајте желатин и добро измешајте за да се стопи желатинот.

Во топлото чоколадо додајте по 200 грама павлака. Во темниот дел додајте и кафе. На дното од помал калап, наредете ги бисквитите потопени во млеко.

Наизменично ставајте ги белата и темната смеса. Оставете го десертот во фрижидер неколку часа за да се зацврсти.

Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.