Како треба да го загреете телото пред трчање? Овие движења ќе ви ги размрдаат мускулите и зглобовите!

Загревањето пред трчање е од голема важност!

Трчањето им е омилена физичка активност на многумина. Независно дали практикувате медитативно трчање во парк за рекреација или сте сред интензивна подготовка за (полу)маратон, пред да започнете да трчате, неопходно е да го подготвите телото.

Погледнете го видеото подолу во кое ви се прикажани движења кои ќе ви помогнат да ги размрдате мускулите и зглобовите и ќе му го олесните на телото преодот кон подинамична активност.

Прочитајте и

Убавина и Здравје користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Дознај повеќе