Ви го откриваме најбаналниот трик за приготвување совршен помфрит

Крцкав и вкусен

Помфритот е идеален прилог со главното јадење, но одличен е и за грицкање при гледање на омилениот филм.

За да приготвите помфрит како од омилениот ресторан, 10 минути пред пржење треба да го држите во сад со студена вода.

Исушете го исечканиот помфрит во кујнска крпа за да не прска врелото масло од тавата за време на пржењето.

Испржениот помфрит добро исцедете го од маслото, посолете го непосредно пред сервирање за да остане подолго време крцкав и за да не ја впие влагата.

Текст: Добра храна

Фото: Getty Images

Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.