Мермерни велигденски јајца чекор по чекор: Секое ќе ви биде како уметничко дело!

Оригинално!

ФОТО: Shutterstock

Ова е единствената техника со која секое јајце ќе ви биде поинакво и посебно

Состојки:
  • јајца
  • луковина
  • унихоп чорапи
  • бои за јајца
  • лажица сол
  • оцет
  • вода
Приготвување:
  • Во тенџере сипете ладна вода и лажица сол, па измешајте.
  • Варете ги јајцата на средна температура околу 10 минути и почекајте да се изладат.
  • Ставете влажно јајце во чорапот, па обложете го со луковина и врзете го чорапот.
  • Во сад со вода и боја ставете лажица оцет, оставете ја да зоврие, па додајте ги јајцата кои треба постојано да ги превртувате, околу 5 минути.
  • Вадете ги јајцата на крпа или салвета, па оставете ги да се изладат.
  • Извадете ги од чорапите и тргнете ја луковината.
  • Премачкајте ги јајцата со масло за да добијат сјај.
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.