Мермерни велигденски јајца чекор по чекор: Секое ќе ви биде како уметничко дело!
Оригинално!
Ова е единствената техника со која секое јајце ќе ви биде поинакво и посебно
Состојки:
- јајца
- луковина
- унихоп чорапи
- бои за јајца
- лажица сол
- оцет
- вода
Приготвување:
- Во тенџере сипете ладна вода и лажица сол, па измешајте.
- Варете ги јајцата на средна температура околу 10 минути и почекајте да се изладат.
- Ставете влажно јајце во чорапот, па обложете го со луковина и врзете го чорапот.
- Во сад со вода и боја ставете лажица оцет, оставете ја да зоврие, па додајте ги јајцата кои треба постојано да ги превртувате, околу 5 минути.
- Вадете ги јајцата на крпа или салвета, па оставете ги да се изладат.
- Извадете ги од чорапите и тргнете ја луковината.
- Премачкајте ги јајцата со масло за да добијат сјај.