ПРОГРАМА

09.00-10.00
Регистрација и кафе за добредојде

10.00-10.10
Отворање на конференцијата
Енвер Пајазити, градоначалник на општина Брвеница 

Водител:Јована Стојменовиќ

10.10-11.10
Панел бр.1 
Дали смеам да го јадам ова?
Да да смееш ..
.

Модератор: Снеже Велков
Учесници:
Цвета Динева
Марјан Коцев
Тања Турунџиева
Зорица Узуновска
Стојка Митева

11:10-11:30
The Master of Carving
Светлана Димовска

11:30-11:45
Пауза за кафе

11:45-12:10
Врвен македонски бренд-Млекара Здравје Радово

12:10-13:10
Панел бр 2
Храна на иднината: Што ќе јадеме за 20 години од сега?

Модератор: Ели Пешева
Учесници:
Билјана Филиповска
Валентина Павлова
Јана Клопчевска
Светлана Колариќ
Жан Стефанов
Адријана Алачки
Соња Ивановска

13.15-14.15
Пауза за ручек
Презентација на врвни гастрономски специјалитети од кујната на ресторанот Електра Гарден

14:15-14:45
Гастро Бонтон-М-р Владанка Давковска

14:45-15:45
Панел бр 3
Жените во винариите-неволја на повидок? 

Овие дами го докажуваат спротивното

Модератор: Александра Пановска Илиевска
Учесници:
Венера Гелебешева Крстиќ
Виолета Јанкова
Лилјана Лазова
Нела Јолеска

Бојан Јовановски

15:45-16:00
Пауза за вино

16:00-16:30
Coctail Class
Методи Перунковски и Дарко Јаневски

 

 

16:30-17:20
Панел бр 4
Sweet Revolution

Модератор: Ирена СпировскаУчесници:
Маја Брукс
Иван Друмчеков
Проф Лимонка Арминовска
Бојан Јовановски
Викторија Лоба

17:20-17:35
Пауза за кафе

17:35-18:20
Панел бр 5
Вкуси го светот
Гастро блогери, готвачи
Држави гости на панелот
Велика Британија, Унгарија

18:20-19:00
Цептер презентација
Јади здраво-живеј подолго

Ѕвонко Гичев


19:00-19:10
Затварање на конференцијата и доделување на награди

19.10-22.00
Дружење и дегустација на пијалаци и храна од покровителите, задолжени за доброто расположение
Група Бионда

 

dsdsdsdsdsd
dsdsdsdsdsd

UČESNICI

 


Енвер Пајазити

Јована Стојменовиќ

Снеже Велков

Цвета Динева

Марјан Коцев

Тања Турунџиева

Зорица Узуновска

Стојка Митева

Светлана Димовска

Ели Пешева

Билјана Филиповска

Валентина Павлова

Јана Клопчевска

Светлана Колариќ

Адријана Алачки

Соња Ивановска

Александра Пановска Илиевска

Венера Гелебешева Крстиќ

Нела Јолеска

Бојан Јовановски

Виолета Јанкова

Ирена Спировска

Маја Брукс

Иван Друмчеков

Лимонка Арминовска

Викторија Лоба

Маре Јаневска