Три начини да го разбудите успаното бебе

Три начини да го разбудите успаното бебе

SHARE

Вашето бебенце слатко спие, но се ближи времето за неговиот оброк. Познато е дека бебињата не сакаат да ги будиме, па на тоа возвраќаат со силен плач. За да успеете да го разбудите на „фин“ начин, обидете се со ова:

bebe 51 Тргнете му го ќебето или почнете да го соблекувате. Чувството на студено ќе го разбуди.

2 Променете му пелена. Допирот на влажно марамче исто така може да го разбуди.

3 Нежно со сунѓер за капење освежете го бебето и тоа ќе се разбуди.

Бебињата настојуваат да спијат се’ помалку во текот на првите неколку месеци и се зголемува бројот на часови колку се будни во текот на денот.

НЕМА КОМЕНТАРИ

Оставете Одговор