Доколку не заспивате лесно во бременоста, следете ги овие совети

Доколку не заспивате лесно во бременоста, следете ги овие совети

SHARE

bremenost 2За време на бременоста, голем број трудници се соочуваат со проблем при заспивањето, особено во второто тримесечје. Обидете се во текот на денот да бидете што повеќе физички активни, бидејќи тоа е предуслов навечер да можете да заспиете.

Ако не се занимавате со некоја посебна физичка активност, прескокнете ја дневната дремка.

Пред да си легнете, испијте топол чај. Можете да се истуширате со млака вода. Испијте една шолја топло млело. Проветрете ја собата во која спиете.

Избегнувајте обилни и тешки вечери, јадете помалку, јадете лесна, незачинета храна.

Не легнувајте непосредно по вечерата.

НЕМА КОМЕНТАРИ

Оставете Одговор