СТОП за „незгодниот“ целулит: Магичен препарат достапен и кај нас!

СТОП за „незгодниот“ целулит: Магичен препарат достапен и кај нас!

SHARE

Околу 85% од женската полулација има проблем со изглед на кожата како „кора од портокал”.

celulit1

Под целулит се подразбираат промените на сврзното и поткожното масно ткиво. Видлив е со голо око или со стискање на дел од кожата. Целулитот е составен од масти, токсини и вода. Целулитните промени на кожата се манифестираат како дифузни перничиња или ограничени јазли кои настанале поради вишок на масти, ослабено сврзно ткиво, пореметување во циркулацијата и размената на материите, пред се од задржување на вода во ткивата.

За појава на целулит одговорно е поткожното масно ткиво кое жените го имаат 30% повеќе од мажите. На местата типични за појава на целулитот (стомакот, бутовите, долниот дел на грбот и др.) се наоѓаат посебни видови на масни клетки, кои имаат улога да ги таложат мастите кои со никаква диета не се отстрануваат. Сврзното ткиво кај жените е послабо отколку кај мажите и жените го имаат 20-30% помалку отколку мажите. Откриено е дека жените кај кои се јавува целулит имаат послабо развиено сврзно ткиво отколку жените кај кои не се јавува. Кај мажите не се јавува целулит, што се препишува на заштитната улога на машкиот полов хормон тестостерон. Естрогенот (женскиот полов хормон) е одговорен за насобирањето на масно ткиво на типичните места за целулит и за задржувањето на течноста. Зголеменото и почесто внесување на естрогени при контрацепција или преку храна е причина што целулитот се јавува во помлада возраст.

Појавата на целулит може да биде генетски условена, но на настанувањето на целулит влијаат и многу фактори:
Специфични физиолошки процеси поврзани со пубертетот
Бременост и климактериум
Хормонски пореметувања
Згоеност
Неправилна исхрана
Пореметена функција на органите за варење на храната
Недостаток на физички активности
Пушење, алкохол и др.

Да му кажеме збогум на целулитот со QYRA!!!

celulit-dermisVERISOL® има корисни ефекти на екстрацелуларниот матрикс на кожата и може да помогне да се намали целулитот. Секојдневно орална доза 2.5 г.

КЛИНИЧКИ ДОКАЖАНО!!!

Достапно во сите аптеки на Виола по промотивна цена од 2.079 ден.

За достапноста на производот низ Македонија, јавете се на 070-443-553.

https://www.facebook.com/QYRA-Intensive-Care-Collagen-Macedonia

НЕМА КОМЕНТАРИ

Оставете Одговор