Монако – најскапиот пазар на недвижнини во светот

Монако – најскапиот пазар на недвижнини во светот

SHARE

Некои места се сметаат за подобри од другите во однос на локацијата, климата, индустријата, одалеченоста од градските центри и слични фактори. Во зависност од тоа колку е одреденото место привлечно за живот, се движат и цените за недвижностите. 

Monako

Monako

Луѓето што се занимаваат со промет на недвижнини на врвот на листата на најскапи места за живот ја ставија државата Монако, а веднаш по неа се британската престолнина и Њујорк.

Се се сведува на законот на побарувачка и потрошувачка.


MarinaMarina Herkules u Monaku

Кога има само неколку недвижнини на понуда, а многумина се заинтересирани за купување, тоа е причината што тука објект од 15 м2 вреди речиси милион долари.

Имено, проценето е дека во Монако метар квадратен вреди 65.000 долари, а во Лондон за истата површина треба да се издвојат 56.300 долари.

Šetaliste uz marinuPogled na Monte Karlo

Затоа Монако, со оглед на вредноста на станбените недвижнини, се наоѓа на првото место во светот и тоа е причина поради која во таа држава може да се сретнат голем број милијардери. 

Hotel ParizKazino

На крај, еве конкретен пример: пред три години во Монако еден трособен стан на поткровје е продаден за неверојатни 300 милиони долари и тоа поткровје засега се смета за најскапо на светото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

Оставете Одговор