2 рецепта на „мајсторот за food porn“: Ентони Бурдеин

2 рецепта на „мајсторот за food porn“: Ентони Бурдеин

SHARE

Сигурни сме дека сте го сретнале хаштагот #foodporn – па само на Инстаграм има повеќе од 120 милиони фотографии означени со овој назив! Но кој е мајсторот кој, и пред појавата на социјалните мрежи, своето доживување на различните вкусови на храната ги опишуваше на начин што ни го стимулира лачењето плунка во устата? Го знаете одговорот, нели? Денес ви го претставуваме токму Ентони Бурдеин.

Неговите ставови се цврсти, неговите симпатии и антисимпатии се формулирани јасно и гласно, водени од страста со која зборува за животот, патувањата, индустријата од која потекнува, колегите, готвачите и, пред сè за храната, а собрани се во книгата Medium Raw (Полуживо), која е врвно дело на „кулинарската порнографија“. Ексклузивно за „Убавина и здравје“, големиот шеф открива два свои врвни рецепта.

Продолжува на следната страница…

НЕМА КОМЕНТАРИ

Оставете Одговор